Зустріч у рамках проекту «Обмін досвідом та побудова Центру муковісцидозу для забезпечення кращого догляду за хворими на муковісцидоз в Івано-Франківській області»

  17. 02. 2020 року у КНП «ІФОДКЛ ІФ ОР» відбулася робоча зустріч з питань імплементації проекту транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 «Обмін досвідом та побудова Центру муковісцидозу для забезпечення кращого догляду за хворими на муковісцидоз  в Івано-Франківській області».

   

  У зустрічі взяли участь делегація Словацької асоціації  муковісцидозу  (МВ) на чолі з Катеріною Степанковою, з української сторони: в. о. генерального директора КНП «ІФОДКЛ ІФ ОР» Котурбаш Р. Й.,  заступник генерального директора з економічної роботи Мазур Л. Л., Макян М. В., Фединська О. В., доцент кафедри педіатрії ФПО ІФНМУ Фоменко Н.М, фахівці львівського центру муковісцидозу та представники ВГО "Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз".

 Сторони обговорили питання організації майбутнього міжнародного воркшопу у м. Івано-Франківськ, який відбудеться 5-7 травня 2020 року. Визначили основні напрямки та актуальні аспекти подальшої роботи:

1. Приєднання реєстру хворих з МВ до європейського; 

2. Закупівля технічного обладнання в рамках проекту;

3. Особливоті ведення пацієнтів 18+;                              

4.  Нутритивна підтримка пацієнтів з МВ;

5.  Фізіотерапія : практика та теорія;

6.  Епідеміологія.

 

 

 

Завідуюча медико-генетичного центру, експерт з медичної генетики департаменту охорони здоров'я, Фединська Ольга Володимирівна.