Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня отримала сучасне медичне обладнання для новонароджених немовлят

 

25 червня відбулася офіційна передача обладнання у відділення інтенсивної терапії новонароджених, а саме: маніпуляційного столика МД SM 2 та монітора пацієнта Mildray uMEC 10 – приладу, що дозволяє контролювати усі життєво необхідні показники дитини та визначати подальші потреби в лікуванні. Його активно використовують у реанімації під час операцій та в післяопераційний період.

Обладнання було закуплене Благодійним Фондом «КОЛО», в рамках проекту «Поспішайки», який був започаткований з метою підтримки батьків та допомоги лікарям, які кожного дня ведуть боротьбу за здоров’я передчасно народжених дітей та націлений на забезпечення відділень інтенсивної терапії та реанімації новонароджених життєво необхідним обладнанням. Адже за підрахунками ВООЗ, щороку у світі близько 15 мільйонів діток народжуються передчасно.

Відділення інтенсивної терапії новонароджених за рік рятує близько 400 дітей. За час роботи відділення проліковано понад 4 тис. новонароджених малюків, більшість з яких виписані додому з повним одужанням. Саме в перші дні життя немовлята потребують стабілізації усіх процесів життєдіяльності, а лікарі можуть зробити це лише за допомогою сучасного реанімаційного обладнання.

За 2019 рік фонд здійснює передачу медичного обладнання уже вдруге для Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Взимку було передано лампи фототерапії та пульсоксиметр для відділення передчасно народжених дітей, де щорічно рятують життя понад 300 малятам з всієї області, з вагою при народженні від  500г, 80% яких поступає у важкому стані.

Участь у офіційній передачі обладнання брали:

Христина Романюк – голова правління Благодійного фонду «КОЛО»

Радислав Котурбаш – головний лікар Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні

В’ячеслав Банасевич – заввіділенням інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні

Заввіділення інтенсивної терапії новонароджених Банасевич В.В.