2 квітня День поширення інформації про аутизм

   Порушення розвитку головного мозку, дефіцит соціальної взаємодії і спілкування, обмежені інтереси і повторювані дії - так виражається хвороба аутизм. І вона виявляється у віці до трьох років Як стверджують фахівці, аутизм не вирок. У випадку раннього виявлення захворювання і постійних занять з дитиною, аутисти можуть вести порівняно нормальний спосіб життя в соціумі. 
   Статистика говорить про те, що аутизм стрімко поширюється. Сьогодні це 1 з 59 дітей. Але люди, з діагнозом чи без, - це перш за все люди. При своєчасній діагностиці та корекційному втручанні, дитина може бути адаптована до життя у дорослому віці.
   Люди з аутизмом точно так можуть вчитися, працювати, дружити, любити і жити повноцінним життям, як і всі інші. Малюк з аутизмом може з'явитися в будь-якій сім'ї, незалежно від достатку, соціального стану або місця проживання сім'ї. Це не вина батьків, це біологічна особливість, але чим раніше мама і тато звернуть увагу на особливі потреби своєї дитини, тим краще.
    Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми прояву. Люди з аутизмом хочуть спілкуватися, проте часто не знають як.
 
 
 
Практичний психолог Гаврилюк У. Я.