Аналіз крові визначить справжній вік людини

Вчені нещодавно розробили тест, що встановлює тривалість життя людей і що показує швидкість процесу старіння їхнього організму. Тестування даної новаторської технології передбачало участь більше 100 жителів Великобританії. 

В недалекому майбутньому він вже дозволить визначити, скільки років людині ще залишилося прожити. Розробники цього тесту, очікують, що його будуть застосовувати в комплексі стандартного медичного обстеження, яке є обов'язковою умовою при укладанні угод зі страховими компаніями. Слід зазначити, що страхові товариства на даний момент цікавляться всім, що має відношення до людини, аж до сімейної історії хвороб і наявності шкідливих звичок. 

Тим часом, деякі фахівці вважають, що необхідної кількості інформації щодо цього тесту наука ще не має, а отже, не може що-небудь порадити. 

Новий аналіз крові дозволяє оцінити швидкість процесу старіння людського організму, вимірюючи довжину мікроскопічних структур, що знаходяться на закінченнях хромосоми, які називаються теломерами. Ці частинки забезпечують хромосомі захист від руйнування в процесі ділення клітин. 

Теломерам властиво зменшуватися після поділу клітини, і ряд досліджень на тваринах показав, що від кількості коротких хромосом залежить тривалість життя - чим вони коротші, тим менше тривалість життя людини. Саме тому такий аналіз крові дає можливість визначити швидкість процесу старіння, а також тривалість життя. 
Джерело: globalscience.ru