Благодійну допомогу надав лікарні соціальний проект "Торопижки"

23.02.2015р соціальний проект «Торопижки» під патронатом фонду волонтерів України передав благодійну допомогу відділенню інтенсивної терапії новонароджених дітей Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.

 Куратор соціального проекту Вініченко Ганна передала у відділення 21 одиницю предметів для позиціонування і виходжуваня недоношених дітей, 68 одиниць косметики,14 одиниць  допоміжних передметів для вигодовування  недоношених дітей. Передані благодійниками предмети дуже необхідні для виходжування дітей у тяжкому стані, бо вони допоможуть створити  дитині зручне положення, обмежать доступ яскравого світла, допоможуть  налагодити  якісний догляд.  Надані предмети є фабричного виробництва, виготовлені з дотриманням стандартів і вимог для недоношених дітей. Хоча сьогодні ще всіх дітей у відділенні забезпечити ними не має змоги, але співпраця з соціальним проектом «Торопижки» триває і ситуація буде змінюватись в кращу сторону.

 

Відділення інтенсивної терапії новонароджених працює в лікарні з 1998 року,розрахований на 15 місць, щорічно в ньому лікується понад 350 дітей. Найменша дитина, яка виходжена у відділенні була з масою тіла 680 грам, зараз вона добре розвивається і є здоровою.

 Надалі була проведена пресконференція для засобів масової інформації, на якій головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш та  куратор проекту  Ганна Вініченко  відповіли на запитання журналістів.

 

 Завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених                        Вячеслав Банасевич