Боротьба за шоколад в раціоні дитини триває щоденно

Тому сьогодні ми розкажемо, який корисний шоколад, з якого віку його можна давати дітям і як вибрати якісний продукт
Який вид шоколаду корисний для здоров’я?
Існує безліч видів шоколаду і кожен з них наші малюки обожнюють, крім одного – темного гіркого. Але корисний шоколад має містити не менше 70 % какао. А цієї пропорції дотримуються лише при виробництві якісного темного шоколаду, який має гіркий насичений смак. При цьому, вміст какао-продуктів у білому шоколаді — мінімальний ( взагалі немає тертого какао чи какао порошку, лише какао-масло). Але ж користь шоколаду саме в какао-бобах, а не цукрі чи його замінниках.
Які цінні властивості має шоколад?
Корисні властивості цього «забороненого» продукту підтверджено науковими дослідженнями:
• Шоколад позитивно впливає на емоційну сферу, завдяки виробленню серотоніну в організмі;
• Какао покращує кровопостачання мозку, що покращує виконавчу функцію, пам’ять та уважність;
• Шоколад з високим вмістом какао позитивно впливає на стан мікрофлори кишківника. Так, регулярне споживання какао збільшує присутність корисних бактерій родів Bifidobacteria і Lactobacillі, та зменшує кількість шкідливих Clostridia;
• У какао також багато мікроелементів (магній, мідь, калій та залізо) та вітаміни групи А і В, які потрібні для нормальної роботи серцево-судинної і нервової систем;
• Какао і чорний шоколад сприяють розпаду внутрішнього (вісцерального) жиру і запобігають його утворенню, впливаючи на активність низки генів чи сигнальних шляхів в жирових клітинах.
Коли давати дітям шоколад?
Молочний шоколад можна вживати з 2-3 річного віку. А чорний з 5-6 річного віку, адже він містить речовини , які збуджують незрілу нервову систему малюків. Вводити в раціон солодощі краще маленькими порціями (0,5-1 квадратик на день).
Шоколад, алергія і карієс – де правда?
Возможно, это изображение 1 человек и текст