Дим – невидимий вбивця!

       Астма, ішемічна хвороба серця та навіть рак легенів. Ці наслідки тривалого куріння відомі усім. Але чи знаєте ви, що їх спричиняє просто тютюновий дим курців, які поруч? 85% тютюнового диму ми не бачимо і не відчуваємо,  тому його небезпеку часто недооцінюють. Навіть, якщо провітрити накурене приміщення, то небезпечні сполуки не зникають. Вони осідають на меблях і стінах, а ще годинами зберігаються у повітрі. З цим не може впоратись жодна найпотужніша вентиляційна система.

                                 

      Інформаційна антитютюнова кампанія «Дим-невидимий вбивця» покликана нагадати, що:

-         по-перше, що право на бездимне повітря гарантоване законом. Тож ми звертаємося до всіх курців з проханням зважати на здоров’я людей, які поруч, і не курити у під’їздах, на дитячих майданчиках, зупинках транспорту та у парках;

-         по – друге, навіть якщо ви не курите поруч з дітьми, дим проникає у стіни під’їзду і все одно шкодить їм, вашим дітям, сусідам, вашим друзям та близьким. Щоб Івано-Франківськ став ще ближчим до європейських стандартів життя, кожен із нас може зробити свій невеликий, але вагомий внесок: не курити у заборонених місцях”.

     Тютюн вбиває 7 мільйонів людей щороку. З них понад 890 тисяч людей передчасно помирає від руйнівних наслідків вторинного диму. Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає: не існує безпечного рівня впливу вторинного тютюнового диму, оскільки він містить більше 4000 хімічних речовин (з яких щонайменше 250 є шкідливими, а понад 50 викликають рак).

Регіональний моніторинговий центр