Для лікарів розробили гаджет, що визначає їх рівень гігієни

 

Недотримання правил особистої гігієни стає причиною куди більш серйозних проблем, ніж банальний розлад шлунка. За офіційною інформацією, тільки за минулий рік в США було зафіксовано 75 тис. смертельних випадків від різних інфекцій, отриманих пацієнтами безпосередньо в лікарні. 

В якості основної причини були названі брудні руки медичного персоналу, які вступають в безпосередній контакт з пацієнтами, готують для них ліки, їжу і тощо. Так бактерії потрапляють в організм хворої людини, а оскільки імунітет її вже ослаблений, стає можливим розвиток самого сумного сценарію. 

"Нагадати" медикам та персоналу лікарень про цю найважливішу процедуру вирішили американські інженери. Фахівці створили систему, яка складається з невеликого гаджета, що закріплюється на халаті лікаря або медсестри, а також спеціальних інфрачервоних модулів, які планується розташувати в палатах. 

Датчики відповідним чином реагують на наявність забруднювачів, повідомляючи про їх відсутність світінням індикатора зеленого світла, жовтим, в разі необхідності помити руки, і червоним, якщо забруднення є загрозою для оточуючих. 

Цікаво, що індикатор бачать не тільки медики, а й пацієнти, які будуть більш обережні і зможуть закликати до відповідальності лікуючий персонал. 
Джерело: rosbalt.ru