Голова Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ Юкіе Мокуо та Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані відвідали обласну дитячу лікарню

09-10.04.2013р в Івано-Франківській області перебували голова представництва Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ Юкіе Мокуо та Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані.

09 квітня 2013р відбулося підписання Меморандуму про наміри між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Івано-Франківською облдержадміністрацією на підтримку нового  проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері та дитини». Фінансування проекту в сумі понад 2 млн.швейцарських франків здійснює Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

Цей документ підписали голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.
 Проект передбачає проведення просвітницької роботи з населенням у плані демонстрації важливості уваги до власного здоров’я.
Новий Проект - це успішне продовження співпраці Івано-Франківщини з Представництвом ЮНІСЕФ та Швейцарським бюро співробітництва в Україні, розпочатої у 1997 році. В межах співробітництва і реалізації міжнародних програм в області почали діяти центри свідомого батьківства та раннього розвитку дитини, сімейні центри. Було створено можливості для реалізації в пологових стаціонарах  області сучасних перинатальних технологій та впровадження телемедицини зросло споживання йодованої солі населенням, стало популярним грудне вигодовування,  і це все  вплинуло на зниження рівня захворюваності та смертності жінок та дітей.

Голова представництва Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ Юкіе Мокуо та Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані після підписання Меморандуму відвідали медичні установи області, які співпрацювали за попередніми спільними проектами (Городенківську ЦРЛ, Тлумацький пологовий відділ, Коломийський пологовий будинок, Богородчанську ЦРЛ, Старунську амбулаторію ЗПСМ та обласну дитячу клінічну лікарню ). Вони мали змогу спілкуватись з адміністрацією та  медичними працівниками установ. а також  з пацієнтами. Побаченим залишились задоволені, адже попередні проекти принесли значну користь населенню  і надалі продовжують свій сталий розвиток.

Про роботу Регіонального методично-організаційного моніторингового центру  ОДКЛ Юкіе Мокуо залишила  запис у книзі відгуків.

 

Новий сільний проект зробив перші кроки до впровадження в Івано-Франківській області і побажаємо йому ефективної реалізації  з максимальною  користю для  наших  громадян.

                 

 

 

  Зав.Регіональним методично-організаційним

      центром з телемедичними консультаціями                                       Оксана Манюх