Ліки для немовлят

Дівчинка Вероніка народилася в терміні гестації 25 тижнів з крайньою морфо-функціональною незрілістю, з масою тіла 775 грамів, через 7 годин після народження доставлена у відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей нашої лікарні.
Для збереження і підтримки життєдіяльності таким діткам, окрім високотехнологічного та складного обладнання, потрібен ряд медикаментів. Саме цій крихітці були потрібні ліки, які допомогли підтримувати адекватне самостійне дихання, згортальну функцію крові та інші важливі процеси в організмі. Дівчинка протягом кількох тижнів отримувала препарати кофеїну цитрату щоденно та вітамін К1 періодично. Така медикаментозна підтримка необхідна тривало всім передчасно народженим діткам до моменту достатнього дозрівання їх органів та систем. Це забезпечує більш швидку та ефективну адаптацію організму малюка до умов позаутробного життя, дозволяє попередити ускладнення, скоротити термін перебування в стаціонарі.
Добутамін дозволяє підтримати життєво важливі функції в немовлят з критичним станом.
Також раннє застосування даних препаратів пливає на віддалені наслідки – діти, які отримували кофеїну цитрат при народженні, мають значно кращі неврологічні та показники дихання, більш високий рівень IQ у віці двох років.
Застосування вітаміну К1 дозволяє попередити такі грізні ускладнення як кровоточивість та крововиливи, що є фактором високого ризику інвалідизації та смерті передчасно народжених малюків.
Все це впливає на розвиток немовлят та їх якість життя в майбутньому.
Ці препарати є дуже дороговартісними. Висловлюємо вдячність організаціям Americares Foundation https://www.facebook.com/americares/ , UA Brokers Without Borders https://www.facebook.com/uabwb і Благодійний фонд «Крила надії» , які надали нам ліки безоплатно.
В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні протягом року лікується біля 500 новонароджених немовлят, з них близько 100 передчасно народжені. Всі наші маленькі пацієнти, які потребуватимуть даних препаратів, будуть забезпечені протягом року.
Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и текст