Лихоманка Ебола страшніша, ніж Ви думали

Лихоманка Ебола страшніша, ніж ви думали

Експерти визнають, що лихоманка Ебола в Африці виявиться набагато гіршою, ніж усі очікували спочатку. Згідно з останнім прогнозом американського Центру з контролю і профілактики захворювань, через чотири місяці вірусом опиняться заражені більше мільйона чоловік. Розвинені країни називають лихоманку загрозою глобальної безпеки і шлють до Ліберії, Гвінеї, Сьєрра-Леоне та інші регіони лікарів, медикаменти, обладнання та витратні матеріали, але успішно справлятися із захворюванням ми як і раніше не вміємо, навіть незважаючи на випадки одужання після зараження. 

Business Insider зібрав тривожні цифри про африканську епідемію. 

200 осіб на день заражаються вірусом, за даними ООН. Дві третини з них жінки. 

1,4 млн людей будуть заражені Ебола до кінця січня, якщо не з'явиться ефективних методів боротьби з вірусом. 

71% - відсоток смертності серед захворілих. 

718 - число нових випадків зараження в Ліберії, Гвінеї, Сьєрра-Леоне за тиждень з 8 по 14 вересня; за цей же час загинуло 289 пацієнтів. 

14607 - передбачуване число невиявлених випадків захворювання. Офіційно зареєстровано 5843 випадки (з них 2803 виявилися смертельними), але, за оцінкою ЦКЗ, дійсна кількість захворілих в 2,5 рази вище. 

Кожні 15-20 днів подвоюється число тих, хто заразився лихоманкою в Ліберії; в Сьєрра-Леоне це відбувається повільніше: кожні 30-40 днів. 

82% пацієнтів, що заразилися вірусом у Ліберії, містяться поза медичними установами або ізольованих приміщень. Щоб поширення епідемії зупинилося, цей показник не повинен перевищувати 30%. 

21 день проходить з моменту зараження до моменту прояви зовнішніх симптомів. Хоча до появи симптомів людина не заразна для оточуючих; чим довше вірус знаходився в організмі, тим нижче шанси на одужання. 

54,2% - рівень смертності серед медичного персоналу, що заразився вірусом, незважаючи на запобіжні заходи і доступне лікування. 

В 14 разів нинішній спалах Еболи перевершує попередній найкрупніший спалах (2000 рік, Уганда, 425 заразилися, 224 загиблих). На даний момент в ході поточної епідемії заразилося і померло більше людей, ніж за всі колишні спалахи захворювання, разом узяті. 
Джерело: slon.ru