Майбутні журналісти навчалися у Центрі "Криниця"

19 листопада 2015 року  вихованці  Професійної школи журналістики в Івано–Франківську разом із своїм наставником журналістом Оксаною Кваснишин відвідали заняття у Центрі відповідального батьківства «Криниця»  на тему «Як захистити себе від насильства».

Практичний психолог Дзюбинська Марія Ярославівна в доступній формі ознайомила присутніх з особливостями прояву насильства  його видами та способами боротьби.

Діти – це майбутні дорослі й чим більше вони піддаються насильству, тим більше засвоюють патерни поведінки агресора або жертви. Відповідно, коли вони стануть дорослими, їх поведінка зумовлюватиметься засвоєними навичками реагування на ситуацію. Проблеми, що закладаються в дітях, з якими ми стикаємося, з часом визначатимуть умови життя нас і наших дітей в майбутньому. Тому профілактика насильства над дітьми є надзвичайно важливою і потрібною у наш час.

Також юні журналісти переглянули відеопрезентацію про новий вид переслідування дітей з використанням цифрових технологій – кібербулінг. Діти навчилися як запобігати жорстокому ставленню та що робити, якщо ти став жертвою або свідком насильства на вулиці, у школі чи вдома. По завершенню заняття учасникам були роздані тематичні брошури.

У доброзичливій атмосфері діти активно висловлювали свої думки  та задавали запитання щодо даної теми. Учасники заняття проявили бажання у подальшому брати участь у подібних заходах та зауважили, що отримані знання були для них корисними і вони ділитимуться інформацією з іншими.

Школа професійної журналістики працює у м.Івано-Франківську. З її роботою можна ознайомитись за адресою: https://www.facebook.com/Школа-професійної-журналістики-в-Івано-Франківську.

 

 

 Завідувач Регіональним   МОМТК центром                   Оксана Манюх