Медичні працівники регулярно беруть участь у донорстві

Медичні працівники нашого закладу регулярно долучаються до важливої ініціативи донорства КНП "Прикарпатський обласний центр служби крові", сьогодні донором стала заступник медичного директора Наталія Митник і вона розповідає, чому це важливо:

Кров – єдині невідкладні ліки, які неможливо замінити або створити штучно. Препарати крові є життєво необхідними пацієнтам з травмами, кровотечами будь-якого генезу, онкологічними, інфекційними, захворюваннями крові та іншими. Кров рятує життя породіллям та новонародженим малюкам. Без крові неможливим є проведення багатьох складних операцій.

Сьогодні ми всі зрозуміли, що наша кров може воювати – переливання препаратів крові дуже часто потребують поранені бійці на передовій.

«Щойно ми використали 4 пакети крові на одного пораненого» повідомив нам зранку наш лікар дитячий анестезіолог Роман Штибель, який з командою госпітальєрів рятує життя наших захисників на передовій

За даними ВООЗ кожна третя людина на планеті бодай раз в житті потребує переливання препаратів крові.

Для повноцінного забезпечення лікарень препаратами крові 10-15% громадян країни мають бути донорами. На жаль, ними стають лише 5% з тих осіб, хто може здати кров по стану здоров’я

До повномасштабного вторгнення показник донорства в Україні був втричі менший порівняно з розвиненими країнами. Зараз кількість донорів дещо зросла, але потреби в крові за рахунок бойових дій виросли значно більше.

Донорство корисне для донорів – регулярне донорство зменшує ризик серцево-судинних захворювань, збільшує ймовірність виживання в ДТП і при травмах (організм краще переносить крововтрату), подовжує життя на 5 років. Регулярні лабораторні обстеження дозволяють контролювати стан здоров’я, а розуміння важливості справи, яку робиш, стимулює краще про нього піклуватися.

За статистикою, один донор може врятувати одночасно три життя!

Здай кров – врятуй життя

Здай кров – захисти Україну

На зображенні може бути: 1 особа, лікарня та текст