Метод Кенгуру - посилення зв'язку між мамою та дитиною

 

Акушери придумали, як мати може посилити зв'язок з дитиною і полегшити грудне вигодовування. Вони радять "метод кенгуру" - жінка просто повинна носити дитину на грудях у спеціальному топі, пишеTheDailyMail. Це дозволяє вироблятися окситоцину - "гормону обіймів". Він же допомагає дитині відновитися після пологів.

Однак дана рекомендація поширюється тільки на матерів, які народжували природним шляхом, так як епідуральна анестезія може спровокувати неприємні наслідки. Плюс операція пригнічує вироблення гормону.

Топ KangaWrapKardi був розроблений акушерами, але до недавнього часу "метод кенгуру" не практикувався за межами відділень інтенсивної терапії новонароджених. Однак дослідження, проведене в госпіталі Мейдстоун, довело його ефективність у відношенніяк недоношених, так і доношених дітей.

Контакт зі шкірою матері дає дитині можливість адаптуватися до нових умов. Діти з низькою масою тіла завдяки топу можуть їсти часто маленькими порціями, швидше набираючи вагу. У них поліпшений контроль температури тіла, вони спокійніше і рідше плачуть. Найближчим часом топ протестують 368 матерів.

Позитивні властивості обіймів відомі повсюдно. Вони знижують рівень стресу, кров'яного тиску, підвищують концентрацію білих кров'яних клітин, покращують стан серця у жінок, провокують виплеск серотоніну - природного антидепресанту.


Джерело: meddaily.ru