Ми повертаємо дітям слух і мову

  Кохлеарна імплантація – це сучасний метод відновлення слуху у глухих дітей. На сьогоднішній день це єдиний ефективний спосіб реабілітації дітей із повною глухотою. За допомогою цієї операції діти навіть із глибокою втратою слуху мають можливість чути і розвиватися як і їхні однолітки.

  Кохлеарна імплантація проводиться дітям з інвалідністю в ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка» у м. Київ безкоштовно, в порядку черги.  На початок 2019 року на черзі по встановленню системи кохлеарної імплантації знаходилося 22 дитини з Івано-Франківської області. Протягом року було прооперовано 19 дітей, ще 3 дитини будуть прооперовані до кінця 2019 року.

  Таким чином, на даний час в Івано-Франківській області проживає 95 дітей з кохлеарними імплантами. Ці діти навчаються в загальномасових школах або відвідують дитячі садочки. Вони постійно проходять реабілітацію в слухо-мовному центрі (психолог, дефектолог, логопед), який функціонує на базі Івано-Франківської обласної дитячої консультативної поліклініки.

 

 

 

Головний лікар, заслужений лікар України Р. Котурбаш.