Молебень до Дня онкохворих дітей

13 лютого 2015 року, на передодні Міжнародного Дня онкохворих дітей, в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні проведено Молебень до Святої Богородиці за зцілення  дітей, які мають це тяжке захворювання. На сьогодні у відділенні лікується 25 дітей. День дітей, хворих на рак, відзначають щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році за ініціативою Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак. Сьогодні День дітей, хворих на рак, проводиться більш ніж в 40 країнах під патронатом Міжнародного товариства дитячих онкологів.

У  лікарні вже кілька років поспіль проводяться такі молебні, як результат співпраці між священиками , медичним персоналом,волонтерами благодійного фонду «Ангел», щоб допомогти батькам і дітям вистояти в час тяжких випробувань і перемогти тяжкі онконедуги. 

Молебень провели отці : Ярослав Рохміль ( представник комісії у справах душпастерства охорони здоров'я Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ), Михайло Дзуль(капелан ОПНД №3), капелани Віталій Храбатин, Роман Терлецький(капелан ЦМКЛ), Роман Каструбій та Юрій Стрільців(капелан ОДКЛ).

У спільній молитві за здоров'я онкохворих дітей звернулись до Святої Богородиці отці, медичний персонал лікарні, батьки і діти. Молоді семінаристи співали дітям колядки та церковні пісні, співали душевно, вкладаючи у пісні думки і молитви про зцілення дітей .

Сьогодні лікування найтяжчих онкозахворювань проводиться за Міжнародними протоколами,   у 70-% випадків результати лікування благоприємні.

Отці -  святою водою , мированням та  дотиком до мощів Ікони святого Івана Златоустого благословили дітей на зцілення від хвороби, подарували кожній дитині посвячені образочки, відвідали дітей у палатах лікарні і зміцнили Віру в одуження кожної дитини.

 По закінченню Молебня відбулась пресконференція для журналістів ЗМІ за участю директора департаменту охорони здоров'я ОДА Романа Мельника, заступника директора департаменту Зої Ціхонь, головного лікаря ОДКЛ Радислава Котурбаша, завідувача відділенням онкогематології  Алли Іваненко, лікарів та адміністрації лікарні.

                                        Завідувач РМОМЦТК                        Оксана Манюх