МОЗ заявило про впровадження електронних медичних карт

Міністерство охорони здоров'я України впроваджує Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів (ЕРП), після чого паперові медичні картки будуть скасовані, заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Богачов.

"З переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле і проблеми, пов'язані з паперовим медичними картками. Зараз картки зберігаються за місцем проживання пацієнта і з цим пов'язані довготривалі бюрократичні процедури. Також виникають труднощі в процесі збору анамнезу, наприклад, коли пацієнт потрапляє в установу охорони здоров'я в невідкладному стані без медичної картки. Часом через людський фактор бувають випадки втрати медичної інформації. Централізований ЕРП дозволить вирішити ці питання, що, безумовно, підвищить доступність медичної допомоги", - відзначає він.

Персональні дані пацієнтів будуть зберігатися на серверному обладнанні МОЗ, що дозволить централізовано забезпечувати контроль за їх збереженням, повідомляють у відомстві. За словами заступника міністра, дана модернізація є одним з комфортних умов переходу до страхової медицини.

У міністерстві нагадали, що інформатизація охорони здоров'я в Україні здійснюється за допомогою залучення інвестицій. Головним інвестором в цій сфері є Світовий банк.

Нагадаємо, що головне управління охорони здоров'я Київської міської держадміністрації повідомляло про створення електронного реєстру пацієнтів ще в жовтні минулого року.
Джерело: korrespondent.net