Наші лікарі вміють боротися не лише з хворобами.

 Уляна Сташко - лікар дитячий анестезіолог відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей, є членом Опікунської ради нашого закладу та співзасновницею Фундація доброчинців. Благодійний фонд .

Уляна у Великій Британії мала нагоду взяти участь в заходах, приурочених до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.
Першим інформаційним заходом була велика прес-конференція за участю провідних британських телеканалів, організована Єпископом УГКЦ у Великій Британії Кеннетом Новаківським, брали участь також директор центру допомоги біженцям в Лондоні Андрій Марченко (Ukrainian Welcome center), голова спілки українців в Британії Петро Ревко. Ці люди намагагалися донести великому загалу своїх слухачів про неймовірні виклики, які приймає український народ. Однією з найщемливіших тем стало надання медичної допомоги дітям. Про непрості випробування, в яких працювали українські лікарі без світла, води та з евакуаціями пацієнтів у бомбосховища. Про гуманітарну, соціальну та культурну катастрофу, яку принесла війна на Україну та як допомогти українцям.
В п’ятницю 24 лютого в Holy Family in Exile Ukrainian Catholic Cathedral in London відбулася велика екуменічна молитва за мир в Україні. В особливий спосіб згадали про невинно вбитих дітей під час війни.
На цій молитві були присутні експрем’єр міністр Великої Британії Борис Джонсон, мер Лондона Саадія Хан, Надзвичайний та повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Пристайко Вадим з дружиною, представники уряду та парламенту Великої Британії, представники всіх релігійних конфесій, благодійних організацій та гуманітарних центрів. Всі вони об’єднані великим бажанням допомогти Україні в тих чи інших сферах своєї діяльності. Їхня діяльність та популярність допомагає Україні завжди залишатися в інформаційному просторі та отримувати необхідну нам допомогу. Анонсовані ними масштабні проєкти допомоги українцям є дуже потрібними, їхня неоціненна праця є дуже важливою для нас.
Уляна Сташко мала за честь бути представлена цим поважним особам та розповісти про свою роботу в Україні, тепер вони також знають про Івано -Франківську обласну дитячу клінічну лікарню.
Також лікар взяла участь в масштабному антивоєнному марші, організованому 24 лютого до російського посольства в Лондоні.
Пишаємося та дякуємо Уляні Сташко за громадянську позицію та інформаційну підтримку України на такому високому міжнародному рівні!
Дякуємо уряду Британії за міцне та надійне плече підтримки нашій країні!
Дякуємо кожному жителю Об’єднаного Королівства за тепло і підтримку Україні та українцям!