Операція апендикоцековезикостомії з антирефлюксним захистом та ушиванням шийки сечового міхура

В хірургічному відділенні нашого закладу виконуються операції апендикоцековезикостомії з антирефлюксним захистом та ушиванням шийки сечового міхура бригадою дитячих хірургів та урологів (професор ІФНМУ Фофанов О.Д., дитячі урологи Зіняк Б.М., Доценко Ю.Р.).
Такі операції є складними технологічно. Раніше вони виконувалися лише в іноземних клініках або в Україні іноземними спеціалістами, сьогодні можливість виконання цих операцій є у нас
Операція апендикоцековезикостомії з антирефлюксним захистом та ушиванням шийки сечового міхура є втручанням, при якому переміщують апендикс , та анастомозують його із пупком дитини із антирефлюксним захистом, створюючи умови для самостійної катетеризації сечового міхура. А ушивання шийки сечового міхура сприяє відсутності підтікання сечі та ранній соціалізації дитини.
Пацієнтів, які потребують подібних операцій (у різних модифікаціях) насправді є багато як в області, так і в Україні загалом. Це діти не тільки з вадами сечових шляхів, але й велика група хворих з патологією центральної нервової системи, дітей зі спінальним сечовим міхуром, парезами нижніх кінцівок. Більшість батьків, як і медичних працівників, не проінформовані про нові можливості реконструктивно-пластичної хірургії, які можуть істотно покращити якість життя дітей: забезпечать контрольований сечопуск і «сухість» дитини та дозволять забути про підгузники. На даний час успішно виконано вже 9 таких оперативних втручань.
Відділення хірургії нашої лікарні має висококваліфікованих фахівців та використовує сучасні методики та технології для лікування наших пацієнтів. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити найвищий рівень медичної допомоги та забезпечити максимальний комфорт для наших пацієнтів
 
 
 
 
 
 
Все реа