Підсумок роботи обласної дитячої клінічної лікарні за 2019 рік

        В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні відбулась підсумкова медична рада за результатами діяльності закладу у 2019 році. Перед медичними працівниками з основною доповіддю виступив в.о генерального директора Радислав Котурбаш . В   доповіді було представлено показники діяльності лікарні в цілому  та її підрозділів.  

 

      В обговоренні прийняли участь : обласний педіатр Л.В. Підвербецька, завідувач відділення передчасно народжених дітей Стефанишин І.М., завідувач клініко-діагностичної лабораторії  Полякова В.Г, старша медична сестра Г.Д. Беркій та інженер з охорони праці І.І. Геряк.

 

 

     В  2019р. в ОДКП  звернулося   70081  дітей , що становить 18,0%  від дитячого населення в області, з них 57,7% діти з сільської місцевості.

     В приймальне відділення ОДКЛ  звернулось – 18044 дитини.

     Показник госпіталізації хворих, порівняно з  2018 роком зріс і становить 73,2% проти 71,0%.

      У 2019 році розширено діапазон лабораторних досліджень пацієнтів шляхом впровадження нових методик :

тиреотропного гормону (ТТГ);

вільних тироксину і (Т4) і трийодтироніну (Т3);

антитіл до тиреопероксидази (ТПО).

      Завдяки введенню в експлуатацію експрес-аналізатора імунохроматографічного (VEDALAB, Франція) проваджено нові дослідження:

-прокальцитонін,

-Д-дімер,

-СА-125 (онкомаркер яйників)

        В кабінет ендоскопії придбано нове обладнання, а саме відеостійки,Fujinon-530NW“  з дитячим гастроскопом і колоно скопом, що  дає  змогу проводити діагностичні обстеження, лікування шлунково-кишкового  тракту  і  трахеобронхіального  дерева в повному об’ємі.

      Варто відмітити, що з серпня 2019 року для дітей  з  кохлеарною імплантацією   у слухо-мовному центрі проводиться  налаштування мовного процесора системи кохлеарної імплантації «Соchlear»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завідувач  ОМКТК   О.Горішна