Перемога в конкурсі на кращу Школу відповідального батьківства

 Школа відповідального батьківства "Криниця"  в  Івано-Франківській  обласній дитячій клінічній лікарні зайняла перше місце у конкурсі  на найкращу школу відповідального батьківства в Україні.

Україно-Швейцарська Програма "Здоров'я матері та дитини"

Шановні колеги!

Ми підвели підрахунок голосів (Ваших «лайків») серед учасників конкурсу на найкращу школу відповідального батьківства та раді оголосити трьох переможців.

Отже, шляхом чесного і прозорого голосування перемогу у конкурсі здобули:

І місце – Школа відповідального батьківства «Криниця» Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні;

ІІ місце – Школа відповідального батьківства при Калинівській центральній районній лікарні (Вінницька область);

ІІІ місце – Школа відповідального батьківства при Коломийському територіальному медичному об’єднанні (Івано-Франківська область).

На переможців чекають сюрпризи від Програми. А ми щиро дякуємо усім, хто долучився до конкурсу і надіслав нам матеріали про свою школу, а також колегам, які віддали свої голоси за вподобаний заклад!

 ЯК  БУЛА ПРЕДСТАВЛЕНА НАША ШКОЛА ВІДПОВІДАЛЬНОГО БАТЬКІВСТВА НА КОНКУРСІ

Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня, Центр - школа відповідального батьківства «Криниця»


Наша школа відповідального батьківства є особливою, а саме тому, що:
- Навчання молодих батьків проводиться не в жіночій консультації, а в дитячому стаціонарі, використовуючи час перебування дитини неонатального віку на стаціонарному лікуванні з різних причин.
- Навчання проходять мами та члени їх сімей (чоловіки, бабусі, дідусі та інші).
- В умовах інтенсивної терапії новонароджених, наші спеціалісти допомагають мамі зберегти лактацію і ефективно розпочати годування грудьми при стабілізації стану дитини.
- Особливу увагу ми приділяємо матерям, які знаходяться в стаціонарі з недоношеними дітьми, бо лікування дітей є тривалим, супроводжується частими стресами та хвилюваннями матері. Часто є трудноші з грудним годуванням, тому ми працюємо як лікарі та як психологи.
- В програму навчання включено теми з використанням Міжнародного досвіду роботи сімейних центрів (матеріали представлені ЮНІСЕФ, шведським сімейним центром в м.Упсала, україно-швейцарським проектом).
- На базі школи працюють лікарі-неонатологи та практичний психолог.
- Навчання проводиться по затверджених темах з дітьми підліткового віку, що лікуються в стаціонарі, як потенційних батьків у майбутньому.
- Ми розуміємо, що наші знання та час витрачені на запобігання хворобам  у дітей в майбутньому - це найкраще, що ми можемо зробити сьогодні для України. Тому ми не просто працюємо щоденно, ми шукаємо постійно шляхи до удосконалення і покращення якості своєї роботи.
- Щорічно в нашому центрі навчається понад 450 матерів в середньому по 7 темах, понад 150 родичів по 2 темах, понад 400 дітей підліткового віку по 7 темах.

Наш Центр є першим в Україні центром відповідального батьківства на базі обласної дитячої лікарні, створений за сприяння Міжнародного фонду ООН ЮНІСЕФ, який обладнаний відеоапаратурою та навчальними посібниками для проведення занять.

Навчання проводяться у вигляді індивідуальних консультацій для окремої особи чи всіх членів сім'ї , а також у вигляді групових занять.

Ми завжди раді, коли після виписки зі стаціонару, зустрівшись з нашими відвідувачами за інших обставин, чуємо слова вдячності за корисні практичні поради, які неодноразово допомагали їм в житті. 

Працівники нашої школи насправді відчувають свою роботу важливою, коли слухачі залишають такі теплі відгуки.

Підготувала лікар-неонатолог Центру                                         Ольга Басараб