Переривисті курси дитячих неврологів

     25.09.2014 року на базі Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні відбулися переривисті курси дитячих неврологів, присвячені проблемі лікування епілепсії та пароксизмальних станів у дітей.

      Понад 65 млн. людей на планеті хворіє на епілепсію, 90% випадків цієї хвороби розвивається у дитячому віці. В Україні на сьогодні зареєстровано близько 25 тис. дітей із епілепсією. У нашій області 909 дітей хворіють цією хворобою.

      На сьогодні у державі нагально стоять не лише питання належного лікування і медичної реабілітації таких пацієнтів, але й проблеми соціалізації та інклюзивного навчання дітей, які живуть з епілепсією.

     Із доповіддю виступив к.мед.н, лікар-невролог Дельва Д.Ю., який висвітлив сучасні аспекти стосовно діагностики, лікування та психо-соціальної реабілітації пацієнтів з епілепсією.

     Пароксизмальні розлади сну в умовах підвищеної інформатизації суспільства набувають значної актуальності, про що відзначив у своїй доповіді зав.відділенням для дітей з ураженням ЦНС та порушенням функції опорно-рухового апарату Криштафович Я.Л

 

 

Обласний дитячий невролог                                                                   Людмила   Дельва