Про 10 Українсько- баварський симпозіум дитячих неврологів

 

02.10. – 05.10.2014р. відбувся ювілейний X Українсько-Баварський симпозіум дитячих неврологів в м.Мюнхені. Основною тематикою форуму були питання реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи.

Серед численних гостей заходу були: Головний дитячий невролог МОЗ України Мартинюк В.Ю., президент асоціації дитячих неврологів України проф. Кірілова Л.Г., Герой України проф. Казявкін В.І., проф.Моєсеєнко Р.О., проф Танцура Л.М., а також з Німецької сторони проф. Хубертус фон Фосс та багато інших. Всіма доповідачами було зазначено, що нейрореабілітація є проблемою міждисциплінарною і охоплює фахівців різних спеціальностей: неврологів, педіатрів, педагогів, логопедів, соціальних працівників, психологів та багато інших. На прикладі мюнхенського центру реабілітації ІРС продемонстровано таке поєднання, а також можливості комбінованого фінансування закладу з залученням державних коштів, які передбачені на медичні, освітні, соціальні потреби.

Івано-Франківськ було представлено роботою «Оцінка якості життя, як критерій ефективності реабілітації дітей з церебральним паралічем» (Пітик М.І., Криштафович Я.Л., Котурбаш Р.Й.), в якій показано необхідність глибокої, тривалої роботи сімейних психологів в сім’ях, де є діти з особливими потребами. Робота грунтувалась на багаторічному досвіді нашої клініки і викликала жвавий інтерес у неврологів.

 

                      Зав.відділом неврології                              Ярослав Криштафович