Про національний конгрес "Радіологія України"

25-17 березня 2015р. на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика м.Києва відбувся ІІІ національний конгрес з міжнародною участю «Радіологія України».

На першому пленарному засіданні д.м.н. Рогожин, к.м.н. Ялинська Т.А.висвітили проблемні питання радіологічної служби України.

Професор Сукру Мехмет Ертюрк з Стамбула доповів про особливості візуалізації додаткових утворень органів черевної порожнини.

Особливу увагу заслуговувала тема післядипломної освіти. Проф. Бабкіна Т.М. виступила з актуальними питаннями реформування в післядипломній освіті з радіології. На засіданні вченої ради НМАПО в жовтні 2014р. розгладались конкретні питання втілення різних форм післядипломної освіти в практику. Термін проходження інтернатури зі спеціальності «Радіологія» пропонується збільшити з 1,5 до 2 років. При цьому співвідношення  кафедра-база стажування має такий вигляд: 1-й рік 6:5, 2-й рік 6:5, тобто 12 місяців очна частина і 10 заочна (2 міс.-відпустка).

Другий день конгресу був присвячений «Кардіоваскулярній та торакальній радіології» (головуючі Бабій Я.С., Ялинська Т.А., Бабкіна Т.М., Федьків С.В.), «Педіатричній радіології» (головуючі Гончар О.А., Тарасюк Б.А.) та «Радіології в онкології» (головуючі Мечев Д.С., Головко Т.С.).

Третє пленарне засідання було присвячене нейрорадіології та кістковій радіології (головуючі Дикан І.М., Шармазанова О.П.)

Доповіді провідних фахівців радіологів супроводжувались жвавим обговоренням.

 Участь у конгресі приймали  і лікарі  Івано-Франківських закладів охорони здоровя : Олександра Царук, Ангеліна  Серна Та Володимир Кметюк.

 Завідувач відділення ультразвукової та функціональної діагностики             Олександра Царук