Про науково-практичну конференцію «Медико-соціальні аспекти діагностики, лікування та реабілітації захворювань у дітей»

19-20 березня 2015 року в НМАПО ім.П.Л.Шупика (м.Київ) була проведена науково-практична конференція «Медико-соціальні аспекти діагностики, лікування та реабілітації захворювань у дітей». Всього в конференції взяло участь понад 800 учасників, серед яких були головні спеціалісти територіальних органів охорони здоров’я, керівники дитячих лікарень, будинків дитини, реабілітаційних центрів, педіатри, дитячі неврологи, психіатри, педагоги та реабілітологи.

В роботі конференції також взяли участь фахівці МОЗ та НАМН України, науковці з Нідерландів.У виступах учасників конференції були висвітлені новітні європейські стандарти профілактики, діагностики та надання медичної допомоги дітям та жінкам, питання медико-соціального супроводу дітей з особливими потребами, нові стандарти визначення інвалідності у дітей.

Під час конференції відбувся симпозіум, який був присвячений організації системи та методам медико-соціальної реабілітації дітей з особливими потребами, а також представлено проект Концепції соціальної педіатрії (медико-соціальна реабілітація дітей з обмеженнями життєдіяльності). Під час проведення круглого столу та обговорення низки проектів нормативно-правових актів, виступила головний педіатр Івано-Франківської області Сенюта Л.М. з пропозиціями щодо паліативної допомоги дітям.

У виступі заступник Міністра охорони здоров’я України Альона Терещенко зазначила, що пріоритетом державної політики залишається охорона материнства та дитинства.

 

Обласний дитячий невролог                                     Людмила  Дельва