Про відеолекцію" Атопічний дерматит:помилки і ускладнення"

10 лютого 2015року на базі телемедичного кабінету ОДКЛ відбулась планова відеолекція з циклу «Школа атопічного дерматиту», яка розпочалась у 2014 році. Лектор д.мед.н., професор Калюжна Лідія Денисівна (Кафедра дерматовенерології НМАПО імені П.Л.Шупика ) представила тему : «Атопічний дерматит: помилки і ускладнення ».  У лекції були представлені типові ускладнення атопічного дерматиту і акцентувалась увага на помилках,які інколи бувають допущені при діагностиці та лікуванні дітей.

Непоодинокі випадки коли ентеропатію (Цинк-дефіцитний стан), тривалий час лікують як атопічний дерматит, і тільки щодення дача цинку в добових дозах приводить до виздоровлення дитини, але ,нажаль, це тривалий шлях митарств батьків і дітей до встановлення вірного діагнозу.

 

Допускають помилки батьки, коли тривалий час, без назначення лікаря, використовують гормональні мазі для лікування висипань, і це приводить до стійких змін шкіри,які уже дуже тяжко піддаються корекції.

Лекція супроводжувалась показовими фото  випадків з практики, що дуже добре запам’ятовувалось,щоб не допускати подібних помилок. В кабінеті телемедицини були лікарі ОДКЛ, шкірвендиспансеру  та багато лікарів - інтернів.

                                  Зав.РМОМЦТК                       Оксана Манюх