Протипожежне тренування

З метою підвищення рівня готовності працівників лікарні до дій в надзвичайних ситуаціях, особливо при виникненні пожежі в медичному закладі, уміння проводити термінові евакуації пацієнтів та персоналу, 20 квітня 2023  року, згідно плану заходів з питань цивільного захисту та пожежної безпеки під керівництвом генерального директора Тараса Мельника у Центрі ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи , було проведено протипожежне тренування на тему: «Порядок евакуації пацієнтів та дії працюючого персоналу лікарні при виникненні пожежі».

 Під час навчання працівники лікарні відпрацювали питання:

1. Навчання персоналу  ідентифікувати небезпечну подію. Перевірка готовності персоналу до евакуації та проведення робіт з гасіння пожежі.

2. Підтримка на сучасному рівні професійної й психофізіологічної готовності персоналу, необхідної для здійснення дій з усунення порушень у роботі, пов’язаних з пожежею, а також з евакуації людей, запобігання розвитку пожежі, її локалізації та ліквідації.

 3. Відпрацювання у персоналу навичок і здатності самостійно, швидко і безпомилково орієнтуватися в ситуації при виникненні загрози пожежі або самої пожежі, визначити вирішальний напрям дій і вжиття заходів із запобіганням та ліквідації пожежі.

4. Проведення екстреної евакуації хворих, відвідувачів та персоналу лікарні при виникнення пожежі.

Фахівець з питань ЦЗ КНП «ІФОДКЛ ІФОР»  Касянчук П.П.