Проведена підсумкова медична рада за результатами роботи ОДКЛ в 2012 році

14.02.2013 р  В обласній дитячій клінічній лікарні проведено підсумкову медичну раду за результатами роботи лікарні у 2012 році. До участі в медичній раді були запрошені завідувачі відділень , завідувачі  та працівники кафедр НМУ, обласні позаштатні спеціалісти, лікарі, старші медичні сестри, профгрупорги.  У роботі медичної ради  прийняли участь: директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Роман Мельник, заступник директора департаменту Зоя Ціхонь,  головний спеціаліст з педіатрії Лідія Сенюта.

З основною доповіддю виступив перед присутніми головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш. У доповіді, що супроводжувалась презентацією  було представлено результати роботи лікарні за 2012 рік,  названі досягнення, наголошено на проблемах та шляхах їх вирішення. В обговоренні доповіді прийняли участь спеціалісти лікарні, завідувачі кафедр НМУ, представники департаменту охорони здоров’я.

Окремі дані про результати роботи у 2012 році:Створено регіональний методично-організаційний моніторинговий центр з телемедичними консультаціями; Запрацювала локальна мережа Інтернет-зв’язку між структурними  підрозділами ОДКЛ та дитячими ЛПЗ області з метою запровадження новітніх телемедичних технологій.; Відкрито нове онкогематологічне відділення в стаціонарі;

Придбано: лабораторне обладнання (коагулометр, центрифуги, гематологічний аналізатор, фотометр, термошейкер, меблі);сучасний аналізатор «Victor» для скринінг-контролю за вродженими вадами розвитку у новонароджених;операційний цистоскоп фірми „Storz”;систему ЕЕГ-моніторування з відео-контролем; хірургічний інструментарій.

Впроваджено: нові малоінвазивні ендоскопічні втручання в урологічній практиці;  розширено об’єм малоінвазивних втручань в хірургічній та отоларингологічній практиці; новий метод діагностики епілепсій, епісиндпромів та пароксизмальних розладів сну з допомогою системи ЕЕГ-моніторування та відео-контролю.

Фінансування лікарні у 2012 році  було забезпечено на 58% від  мінімально необхідного, де  54 % від наданих коштів становила  заробітна плата працівникам. Вартість основних витрат  на 1 дитину в  1 день : на  медикаменти -  18,57 грн , на  харчування –  7,20 грн, що є недостатнім з урахуванням, що  тут надається допомога дітям з найтяжчою патологією .

За 2012 рік спеціалізовану медичну допомогу отримали :     14 379 дітей – в стаціонарних відділеннях  та 89 313 дітей - в консультативній поліклініці.   Виїздними реанімаційними бригадами у лікарню доставлено 539 дітей в тяжкому стані. Летальність по стаціонару становить 0,4%.

   Життя дитини – найбільша цінність.

Тому  доповідач та виступаючі акцентували увагу  на тому, що у 2013 році необхідно: придбати нове обладнання у відділення інтенсивної терапії  новонароджених,  відкрити кабінет ретинопатій при ОДКП з закупівлею сучасного лазерного комплексу для проведення хірургічних втручань на сітківці, відкрити кабінет слухомовної реабілітації на базі Центру ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням ЦНС,закупити рентгенологічний комплекс типу S-арки, що дозволить проводити складні малоінвазивні оперативні втручання.  Велика потреба є у придбанні  для лікарні комп’ютерного томографу  або  апарату магнітно-резонансної томографії.

Директор департаменту Роман Мельник подякував адміністрації та працівникам лікарні за досягнення у 2012 році.

Він наголосив, що  медицина дитинства є пріоритетною, навіть в умовах обмеженого фінансування, пообіцяв сприяти у здійсненні планів  спеціалістів лікарні на 2013 рік , а також  запропонував 2014 рік оголосити «Роком дитини »,  щоб максимально  підняти медичну допомогу дітям області на якісно вищий рівень.

На завершення медичної ради було презентовано новий сайт Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні(http://odkl.if.ua), який  покращить інформаційне забезпечення пацієнтів, батьків та спеціалістів.

                                                                                                                                      Зав.РМОМЦТК  Оксана Манюх