Проведено відкрите заняття психолога "Суд над байдужістю"

Напередодні Всесвітнього Дня захисту дітей, 28 травня 2014 року  в обласній дитячій клінічній лікарні відбулося відкрите заняття практичного психолога  Регіонального методично-організаційного моніторингового  Центру для дітей підліткового віку.  Тема заняття : «Суд над байдужістю».

 

 

У Регіональному Центрі  щоденно проводяться заняття з дітьми підліткового віку, що знаходяться на лікуванні в обласній дитячій клінічній лікарні. Діяльність спрямована на попередження причин, які призводять до виникнення хвороб у дітей, погіршення здоров’я, запобігання негативному впливу соціального оточення. Заняття проходять в індивідуальній та груповій формах. Вони включали в себе перегляд відеофільмів, презентацій; проведення лекційно-тренінгових занять, бесід та  роздачу  брошур. За бажанням, підлітки отримують консультацію психолога з актуальних питань, що їх турбують.

Заняття, яке проводилося сьогодні, зібрало в залі понад сто пацієнтів та медичних працівників лікарні. Мета заняття – позбутися байдужості у своїх серцях, формувати  моральні якості особистості.

Це був ніби справжній суд над Байдужістю людей до:

-             дітей з обмеженими можливостями;

-             людей похилого віку;

-             ненароджених дітей;

-             проблеми злочинності і пропаганди шкідливих звичок серед підлітків;

-             екології.

Учасниками дійства стали діти підліткового віку, які знаходяться на лікуванні в лікарні, головний лікар, працівники Регіонального методично-організаційного моніторинговому Центру, практичний психолог Центру ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, та лікар-сурдолог обласної дитячої консультативної поліклініки.

Всі факти звинувачення людської Байдужості були продемонстровані у виступах, презентаціях та відео роликах.

Під час демонстрації доказів діянь Байдужості серед людей, ми бачили як глядачі часто витирали сльози і мали змогу задуматися, як ми живемо на цій Землі і чому в наших душах так часто має місце Байдужість.

Всі учасники вистави та глядачі одноголосно засудили Байдужість на вічне вигнання з наших сердець, душ, колективів, сімей та нашої України.

 Гідність держави залежить від гідності особистостей, які її створюють.( Дж. Міль) 

 

Тому, якщо наша вистава посіяла добро у душах підлітків та присутніх у залі, заставила задуматись над тим, як  позбутися Байдужості, то   наше відкрите заняття - вдалося.

Позбудемося байдужості – будемо жити у процвітаючій Україні.

 

 

Практичний психолог

 Регіонального методично-організаційного

моніторингового центру                                          Марія  Дзюбинська