Розроблена нова техніка дослідження тонкого кишечника

 

Тонкий кишечник, що знаходиться глибоко в організмі, досліджувати непросто. Рентген, томографія та ультразвук дозволяють отримати знімки, але кожна технологія має свої обмеження. 

І ось тепер учені з університету Буффало розробили новий засіб отримання зображень, яке задіює суспендовані в рідині наночастинки для формування «наносока», який пацієнтам треба буквально випити. 

По досягненні соком тонкого кишечника медики за допомогою безпечного лазера стимулювали б наночастинки, забезпечуючи безпрецедентне неінвазивне уявлення стану органу в реальному часі. 

Прорив, описаний у виданні Nature Nanotechnology, здатний допомогти медикам краще ідентифікувати, розуміти і лікувати шлунково-кишкові захворювання. 

«Звичайні методи відображення демонструють сам орган і закупорки, в той час як новий метод дозволяє бачити, як тонкий кишечник функціонує в реальному часі», повідомив автор Джонатан Доуелл з університету Буффало. "Більш досконала технологія допоможе нам краще зрозуміти захворювання і дозволить медикам більш ефективно лікувати пацієнтів". 

До речі, середньостатистичний тонкий кишечник у довжину досягає близько семи метрів, а товщиною орган близько дюйма (2,54 см). Затиснутий між шлунком і товстою кишкою, він відповідає за перетравлення і поглинання їжі. Також саме в тонкому кишечнику мають місце симптоми синдрому подразненого кишечника, брюшнополостне захворювання, хвороби Крона тощо. 
Джерело: mednovelty.ru