Щастя - ліки від передчасного старіння

Дослідження, яке проводилося на протязі 8 років вченими з Лондонського університетського коледжу, допомогло встановити, що щасливі люди значно повільніше старіють. 

До вишукування було залучено 3 тис. чоловік. Добровольцями стали чоловіки, а також жінки. Умова, яка при відборі ставилася, полягала в тому, що вік їх повинен був бути більше 60 років. У результаті виявилося, що люди, які ставилися позитивно до всього оточуючого і раділи життю, не так інтенсивно знижували життєві показники, які характерні для старості. Ці люди були суспільно активнішими, ходили швидше, а це, в свою чергу, допомагало їм підтримувати відмінну фізичну форму, а також вирішували краще свої повсякденні проблеми. 

Песимісти ж, у свою чергу, які задоволення від життя не отримували, справлялися із справами втричі гірше, що призводило безпосередньо до того, що врешті-решт вони не могли обслуговуватисамих себе, вимагали допомоги у соціальних служб. Експерти вважають, що з цим-то безпосередньо пов'язано те, що люди оптимісти, в основному, відрізнялися найбільш високим соціальним і громадським статусом. Також, вони у шлюбі набагато щасливіші. 

Літні люди, які скаржилися постійно на хронічні хвороби і старість, втрачали до життя особливий інтерес, замикаючись на проблемах. У них при цьому, в основному, різко знижувалася фізична активність, що також накладало на їх здоров'я негативних відбиток, а також знижувало тривалість їх життя. 
Джерело: globalscience.ru