Щеплення допоможуть запобігти хворобам

Нещодавно в нашому закладі було зафіксовано випадок правцю у дівчинки 3-річного віку. Причиною захворювання стала повна відсутність вакцинації згідно календаря щеплень у дитини. Вхідними воротами для поширення інфекції була слизова оболонка ротової порожнини, через яку збудник потрапив в організм та викликав розвиток захворювання.
Протягом 21 дня дівчинка перебувала на апараті ШВЛ із важкими дихальними та неврологічними порушеннями. Також дитина потребувала введення в медикаментозний сон. Проводилась специфічна терапія – введення протиправцевого імуноглобуліну та супутнє лікування.
На щастя, після 3-х тижнів лікування у відділенні інтенсивної терапії у дівчинки відновилась свідомість, здатність самостійно дихати та розмовляти. На сьогодні дитину в стабільному стані переведено у соматичне відділення стаціонару для подальшого спостереження та лікування, дитина також потребуватиме реабілітації після перенесеної інфекції.
Правець – це інфекційне захворювання, збудником є бактерія роду Clostridium tetani, яка потрапляє в організм людини через ушкодження шкіри, слизових оболонок, укуси тварин, поранення гострими предметами, при контакті ранової поверхні з грунтом, іржавими предметами. Захворювання протікає із важкими ураженнями нервово-м’язової системи, органів дихання, опорно-рухового апарату та часто (в 60-80% випадків) призводить до смерті.
Єдиним дієвим методом профілактики є вакцинація проти правцю вакциною АКДП. Тому, нагадуємо про важливість вакцинації дітей згідно календаря профілактичних щеплень. Окрім того, важливо пам’ятати про потребу ревакцинації від дифтерії та правцю (вакцина АДП-М) всіх дорослих кожних 10 років життя.
Одужання дівчинки - спільний успіх цілодобової роботи великої кількості людей, дякуємо медичній команді за врятоване життя дівчинки!
Вакцинуйте себе і своїх дітей, не наражайте найдорожчих на небезпеки, яким можна легко й ефективно запобігти
Возможно, это изображение 1 человек, больница и текст
Все реакц