СОБОРУВАННЯ для зцілення душі і тіла

У великий піст в багатьох храмах здійснюється Таїнство Соборування.

26 лютого 2015 року відбулося воно  і у капличці Святого Пантелеймона Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Таїнство зцілення душі й тіла — такими словами можна передати сутність цього таїнства, назва якого пішла від практики його звершення декількома священиками — “собором”.

Призначення таїнства Соборування — цілковите зцілення людини. У молитвах, що читаються при звершенні таїнства, неодноразово звертаються до Бога прохання про прощення гріхів страждучого та про його одужання. Саме тілесне зцілення у молитвах таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто прощення гріхів, поєднане з твердою обіцянкою виправити своє життя відповідно до заповідей Божих.

До  і після служби Божої для всіх бажаючих уділялось таїнство сповіді.

Для звершення таїнства використовується єлей (олія оливкова). Єлей — один з найдавніших релігійних символів.

 Відправляли  це таїнство 7 священиків, а саме: отець Руслан Пяста,  отець Ярослав Рохмаль, отець Орест Путько, отець Михайло Дзуль, отець Роман Кострабій, отець Дмитро Кіячко, капелан лікарні отець Юрій.  Роз’яснення і коментар таїнства проводив отець Володимир Лось.

Адміністрація лікарні, медичний персонал,  матері з дітьми   були об’єднані спільною молитвою, щоб випросити у Бога численних ласк для подальшого християнського життя, скріплення духовного і тілесного.

 Капелан лікарні                        отець Юрій Стрільців