Сьогодні, 21 березня, відзначається Всесвітній день людей із синдромом Дауна

День, який присвячений підтримці та приверненню уваги до проблем людей із синдромом Дауна.
Синдром Дауна - це генетичне порушення, яке спричиняється наявністю додаткової копії 21-ї хромосоми. Щороку в області народжується 10-11 діток із синдромом. Вони мають схожі особливості будови тіла, такі як наприклад монголоїдний розріз очей, можуть мати різні відхилення в стані здоров'я.
Люди з синдромом Дауна зазвичай мають непересічний оптимізм та здатність до розвитку, є витривалими, творчими особистостями і повинні отримати всі можливості для розкриття своїх талантів. Виростаючи в люблячій сім'ї, повертають добро та любов сторицею, стаючи сонечками для своїх рідних та близьких, друзів та оточуючих, роблячи нас кращими. Саме тому людей із цим синдромом називають сонячними.
Цей день є нагадуванням для нас про важливість поваги до різноманітності та рівності. Це день, коли ми можемо відзначити досягнення та успіхи людей з синдромом Дауна, а також згадати про труднощі, з якими вони зустрічаються щоденно.
Наша лікарня допомагає пацієнтам з синдромом Дауна та їх родинам, забезпечуючи їх відповідним медичним спостереженням та підтримкою. Дітям при підозрі на синдром Дауна в ранньому віці проводиться дослідження каріотипу, яке можна зробити в медико-генетичній лабораторії нашого закладу за призначенням лікаря-генетика. В подальшому діти отримують відповідну реабілітацію та терапію, яка дозволить їм розвиватися та жити повноцінним життям.
Отже, відзначаючи Всесвітній день людей із синдромом Дауна, давайте зробимо все можливе, щоб забезпечити їм та їх близьким повноцінне життя, яке буде сповнене радістю та добром.
Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и текст «2 Down World Syndrome Day всесвтнй день людей 13 синдромом дауна»