Сучасний метод корекції плоско-вульгусної деформації стопи у дітей

У останні десятиліття відмічено збільшення кількості дітей і підлітків з патологією
стоп. Плоско-вальгусна деформація стоп, за даними різних авторів, складає від 35% до 50% всіх патологій стоп у дітей і підлітків.
     Для лікування гнучкої плоско-вальгусної деформації стопи запропонований сучасний метод підтаранного артроерезису. Суть методу – малоінвазивно через невеличкий розріз до 1,5 см в надп’ятково-п’ятковий суглоб під контролем рентгенслідкуючої апаратури вставляється металічний імплант, який в процесі навантаження стопи коригує її вальгусну деформацію.
   Підтаранний артроерезис, як сучасний метод лікування ПВДС , показує високу ефективність вказаного втручання (від 60 до 95,4 % відмінних і добрих результатів) за наявності інших безперечних переваг — малотравматичності і малоінвазивності, відносній дешевизні, ранній вертикалізації і своєчасній реабілітації, що відповідає сучасним вимогами ортопедії.
 
   На базі відділення травматології та ортопедії доцентом Дубасом В.І. та зав.відділення Балюком Ю.С. проведена дана операція у 5 хворих. Хворі спостерігаються на протязі одного року – результати лікування добрі. Пропонуємо фото недавно прооперованого хворого віком 17,5 років.
Фото стоп хворого до операції:
Фото стоп хворого після операції:
 
Після операції дозоване навантаження на стопи розпочинається з третього дня, повне
навантаження через 1 місяць.
 
 
Доцент травматології та ортопедії  Дубас В.І.