Тиждень місії святого Пантелеймона

Тиждень місії Святого Пантелеймона з 11 по 15 серпня 2014року проходить в медичних закладах м.Івано-Франківська  з благословення митрополита Володимира Війтишина .

Обласна дитяча клінічна лікарня була першим закладом,куди доставили мощі святого Великомученика і цілителя Пантелеймона, які  постійно зберігаються у найдревнішій з церков Галичини в с.Шевченкове Галицького району. Привіз мощі святого Пантелеймона отець Василь Рак - вікарій у справах капеланства Івано-Франківської митрополії.

Медична громада, пацієнти лікарні та головний лікар  Радислав Котурбаш  на  приймальному покої  лікарні   зустрічали мощі Святого Пантелеймона і супроводжуючих  їх священників (отця Василя Рака та  отця Романа Каструбія ) . Отець Василь благословив  всіх присутніх мощами святого Пантелеймона на добрі справи заради  зцілення, здоров'я і життя дітей.

У Каплиці відслужився Акафест та Чин Благословення миром від мощей і свяченою водою.

Доторкнутись до Святині прийшло багато лікарів, медичних сестер,   батьків та маленьких дітей. Кожний просив святого Пантелеймона  про  своє: зцілення  для себе, рідних та пацієнтів лікарні.

Надалі,  отці відвідали відділення, з яких хворі діти не могли підійти до Каплиці через тяжкий стан  здоров'я – відділення АІТ та онкогематологічне. Відбулося помазання миром важкохворих дітей і молебень за їх зцілення.

Святий Пантелеймон присвятив своє життя стражденним, хворим, убогим і жебракам. Він безкорисливо лікував всіх, що зверталися до нього, вздоровлюючи їх Ім'ям Ісуса Христа.

Отець капелан        Юрій Стрільців