Тиждень підтримки грудного вигодовування

Щороку 1 серпня стартує світова акція під назвою «Тиждень підтримки грудного вигодовування» - саме в цей день було прийнято Інночентійську декларацію про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування.

Цього року тиждень проходить під гаслом: «Крок назустріч грудному вигодовуванню. Навчайся та підтримуй!»

 Метою Всесвітнього Тижня-2022 є акцентування уваги громадськості на цінності грудного вигодовування та популяризація здорового способу життя.

Через війну в Україні тисячі жінок із маленькими дітьми на руках опинилися у вкрай важких умовах. І саме в екстремальних умовах надзвичайно важливо продовжити грудне вигодовування немовлят – адже це найкорисніша, найбезпечніша та найзручніша їжа для вашого малюка.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) грудне вигодовування настільки важливе, що воно щороку може врятувати життя понад 820 000 дітей віком до 5 років.

Це єдине надійне та безпечне джерело харчування малюків - постійно є в наявності, дає дітям всі поживні речовини, необхідні для здорового розвитку і містить антитіла, які допомагають захистити дитячий організм від хвороб, забезпечує дитині тепло та тісний контакт з матірꞌю

Це найкращий приклад ідеального спілкування - через контакт очей, вираз обличчя, ніжний дотик, заспокійливий запах. Цей ніжний діалог допомагає створити стосунки, які ґрунтуються на любові та довірі між матір’ю та дитиною

В нашому закладі функціонує кабінет підтримки грудного вигодовування - лікарі неонатологи допоможуть кожній матусі налагодити та зберегти найцінніший материнський дар - грудне вигодовування.

Піклуємося про дітей разом, адже здорові та щасливі діти - наше майбутнє