Тренінг із ультразвукової діагностики

Днями заклад відвідали інструктори активного симуляційного тренінгового центру Mehad Mehad UA(ex-UOSSM France) – неурядова організація у Франції, яка працює у сфері охорони здоров’я.
В рамках програми постійного професійного вдосконалення лікарів вдалось провести двохденний практичний тренінг із ультразвукової діагностики при невідкладних станах. 15 лікарів дитячої лікарні опанували основи УЗД черевної порожнини, легень, кісток і м’яких тканин, УЗД серця, судин та судинний доступ. Також сучасними ультразвуковими датчиками відпрацювали практичні навики згідно протоколів FAST, RUSH, BLUE. По завершенню тренінгу лікарі склали підсумковий тест, за результатами якого усі спеціалісти отримали міжнародні сертифікати.
«Ми впевнені, що якість допомоги дітям покращиться в рази, адже дані знання дозволяють безпосередньо біля ліжка хворого діагностувати загрозливі життю стани: пневмоторакс, гідроторакс, тромбоз, а також проводити катетеризацію центральних та периферичних судин, регіонарну анестезію під контролем УЗД» – запевнив медичний директор Ярослав Семкович.
P.S. Протягом останніх 10 років UOSSM France підтримувала лікарів і системи охорони здоров'я у зонах бойових дій та при гуманітарних катастрофах в Іраку, Сирії, Туреччині та Лівані. В червні 2022 завдяки українсько-французькій співпраці було відкрито представництво центру у Львові, а в січні 2023 року у Харкові. Медичний директор КНП «ІФОДКЛ ІФОР» Ярослав Семкович теж є інструктором UOSSM France, після стажування в м. Мец та м.Париж у 2022 році.