Тренування на тему:"Порядок евакуації пацієнтів та дії працюючого персоналу лікарні при виникненні пожежі"

      17, 18 квітня 2019 року на території Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні проведено під  керівництвом головного лікаря Котурбаша Р.Й.  спеціальне об’єктове навчання на тему «Дії органів управління, сил цивільного захисту, працюючого персоналу лікарні під час виникнення надзвичайних ситуацій мирного часу та в умовах особливого періоду».

 

      До спеціального об’єктового навчання залучилися  органи управління, формування цивільного захисту та працівників лікарні.      Спеціальне об’єктове навчання завершилось  18.04.2019 року  на базі  ендокринологічного відділення спільним із ДПРЧ-1 протипожежним тренуванням  на тему: «Порядок евакуації пацієнтів та  дії працюючого  персоналу лікарні   при виникненні пожежі». Під час  навчання відпрацьовувались  навчальні питання  :

        1. Навчання  персоналу умінню ідентифікувати небезпечну подію. Перевірка готовності персоналу до евакуації і проведення робіт з гасіння пожежі.

        2. Підтримка на сучасному рівні про­фесійної й психофізіологічної готов­ності персоналу, необхідної для здійс­нення дій з усунення порушень у роботі, пов'язаних з пожежею, а також з евакуації людей, запобігання роз­витку пожежі, її локалізації й ліквідації.

        3. Відпрацювання у персоналу нави­чок і здатності самостійно, швидко та безпомилково орієнтуватися в ситуа­ції при виникненні загрози пожежі або самої пожежі, визначати вирішальний напрям дій і вжиття заходів із  ліквідації пожежі.

       4. Відпрацювання практичних навичок персоналу відділення  щодо локалізації та гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння  силами добровільної пожежної дружини.

       5. Проведення екстреної евакуації хворих, відвідувачів та персоналу лікарні  при виникненні пожежі у безпечне місце.

      6. Організація взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами місті Івано-Франківська.

      7. Практично - показове  заняття ліквідації пожежі на території лікарні   із   застосуванням засобів  пожежогасіння  силами ДПД лікарні та ДПРЧ-1 м. Івано-Франківська.

    По завершенню  навчання  Котурбаш Р.Й.  підвів підсумки проведеного   навчання, обговорив хід навчання,   виконання планових заходів  з питань ЦЗ.

 

Фахівець з питань ЦЗ ОДКЛ Касянчук П.П.