Центрі муковісцидозу на базі пульмонологічного відділення відбувся Тренінг з кінезіотерапії

Навчання проводив провідний фізичний терапевт з Франції Х’юго Гоше Hughes Gauchez - займався з дітьми з важким перебігом захворювання, мотивував їх активно працювати над власним оздоровленням. Ще вони привезли подарунки - девайси для кінезіотерапії і багато розхідних матеріалів. Тепер кожен пацієнт, хто відвідав курс, має свій особистий дихальний тренажер для щоденного користування. Х'юго навчав спеціалістів новітнім методикам кінезіотерапії оранів дихання, а також роботи із апаратом "Сімеокс".
Пацієнти з муковісцидозом мали можливість отримати консультацію від лікаря-пульмонолога, керівниці Центру муковісцидозу в Дитячій лікарні Кошице (Словаччина) Анни Фекетової - лікар вивчала медичну документацію пацієнтів та надала рекомендації згідно з провідними європейськими настановами. Були пацієнти зі всієї України, дехто з них виявив бажання у подальшому лікуватися за потреби в нашому центрі.
Серед почесних гостей – наші друзі й партнери зі Словацької асоціації муковісцидозу Slovenská Asociácia Cystickej Fibrózy на чолі з Катаріною Степанковою.
Захід відбувся в рамках Програми транскордонного співробітництва ENI HUSKROUA по реалізації проєкту «Модернізація Центрів муковісцидозу в Кошице та Івано-Франківську».
Дякуємо за професійний переклад Сергій Єрьомін ГО Paris-IF , Любові Шпільчак, а також нашим лікарям Anastasia Stefanyshyn та Юліані Туркін Julie Turkin .
Постійно удосконалюємося задля здоров'я наших пацієнтів
Возможно, это изображение 16 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении