Турботу про пацієнтів перенесуть на "хмару"

Компанії Royal Philips і Salesforce.com повідомили про стратегічне співробітництво в галузі охорони здоров'я. Воно передбачає створення програмної платформи для віддаленого моніторингу стану людини з використанням хмарних технологій. 


Таке програмне рішення дозволить інтегрувати дані пацієнта з декількох джерел, в тому числі й електронних медичних карт, а також персональних медичних пристроїв. Ця хмарна платформа буде проводити збір і подальший аналіз різної інформації про стан здоров'я, сприятиме поліпшенню якості надання медичної допомоги та правильному прийняттю клінічних рішень, а також дозволить людям краще стежити за своїм здоров'ям. 

В даний момент компанія Philips вже розробляє кілька спеціалізованих програм на платформі Salesforce.com. У найближчі місяці будуть запущені додатки Philips eCareCoordinator і Philips eCareCompanion, які дадуть можливість віддалено контролювати стан здоров'я хворих, що страждають хронічними недугами, а також будуть сприяти переходу від терапії в лікарнях до реабілітації на дому в ході навчальної програми Philips «З лікарні в дім» (Hospital to Home). Рішення в сфері телемедицини відкривають колосальні можливості для лікування пацієнтів. Так, використання способу дистанційного моніторингу Philips eICU на 26% знижує рівень смертності в умовах реанімації і приблизно на 20% скорочує термін перебування у відділенні інтенсивної терапії. 

Можливо, співпраця компанії Philips, світового лідера в галузі охорони здоров'я, і Salesforce.com, лідера у сфері хмарних технологій, дозволить підвищити якість медичної допомоги на всіх стадіях лікування. 
Джерело: mednovelty.ru