Відбулась медична рада за підсумками діяльності лікарні у 2014 році

 

29 січня 2014 року в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні відбулась підсумкова медична рада за результатами діяльності закладу у 2014 році. Перед медичними працівниками та представниками влади з основною доповіддю виступив головний лікар Радислав Котурбаш.

 В доповіді було представлено фінансування закладу, кадрова політика, показники діяльності лікарні вцілому  та її підрозділів.

 Фінансування лікарні становило понад 40 млн.грн за 2014 рік, з яких 76% складала заробітна плата, 6,7% витрати на медикаменти, 5,9% оплата за енергоносії. 4,3% -  витрати  на продукти харчування,  та інші. В лікарні працює 1009 працівників, серед яких 172 лікарів та 458 медичних сестер.

 З державного бюджету на медикаменти  по  цільових програмах було виділено додатково 2 115 тис.грн, а саме на програми: Закупівля медикаментів для дітей, хворих синдромом Шерешевського-Тернера, нецукровий діабет, адреногенітальний синдром, Слухопротезування, Закупівля медикаментів для дітей, хворих на муковісцидоз, Закупівля продуктів лікувального харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію ,Закупівля медикаментів для дітей, хворих на церебральний параліч, Закупівля лікарських засобів для лікування онкохворих дітей , Дитяча ревматологія, Закупівля медикаментів для боротьби з епілепсією у дітей.

 В обласній дитячій поліклініці протягом року отримали медичну допомогу 102 271 дітей, що становить 30% від усіх дітей області. Стаціонарна допомога була надана у відділеннях лікарні  14 713 дітям різного віку, середній термін лікування становить 10 днів.    Виїздними реанімаційними бригадами  ОДКЛ в лікарню доставлено 601 дитину у тяжкому стані. Летальність по стаціонару становить 0,3% .

Підведені підсумки, намічені плани на 2015 рік.

В обговоренні доповіді виступили працівники лікарні :  професор О.Синоверська,  О.Манюх, М.Сеник, А.Беркій.,  та представники ДОЗ ОДА та  обласної ради.

Головний спеціаліст з педіатрії ДОЗ ОДА Лідія Сенюта відмітила, що лікарня входить у перелік найкращих лікарень України за показниками діяльності, але необхідно і надалі удосконалювати  якість медичної допомоги дітям, враховуючи що ми на передодні реформування медичної галузі в державі, де все це буде враховуватись неодмінно.

 Голова постійної комісії обласної ради з питань  охорони здоров'я, сімї,  материнства і дитинства Манолій Піцуряк  відмітив великий вклад медичного колективу  в охорону здоров'я дітей області, відповів на запитання працівників та пообіцяв сприяти придбанню  медичного обладнання для  підрозділів лікарні.

 Лікарня вкрай потребує комп’ютерного томографа, щоб не транспортувати тяжкохворих дітей на обстеження в інші заклади, потребує оновлення медичної апаратури і належного фінансування.

Колектив лікарні працює віддано і злагоджено, заради життя і здоров'я дітей. А якщо бувають «збої», то  аналізуємо, робимо висновки і  налагоджуємо надалі якісну роботу , все заради  щасливої усмішки здорової дитини.

 Завідувач Регіонального  МОМТК Центру               Оксана Манюх