Відбулась нарада для головних лікарів по ТЕЛЕМЕДИЦИНІ

 

23.12.14 р З ініціативи директора департаменту охорони здоров'я ОДА Романа Мельника , на базі Регіонального методично-організаційного  центру з телемедичними консультаціями  ОДКЛ відбулась нарада головних лікарів обласних закладів охорони здоров'я   з метою створення нової мережі послуг для   пацієнтів  та  лікарів з використанням сучасних інформаційних технологій  - ТЕЛЕМЕДИЦИНИ. Нараду провела  заступник директора департаменту охорони здоров'я Зоя Ціхонь.

Головним лікарям була представлена презентація по  розвитку сучасних інформаційних технологій в медицині та продемонстровано  роботу телемедичного кабінету в обласній дитячій лікарні.  Розвиток телемедицини  в обласній дитячій лікарні розпочався  з 2010 року, коли вперше була проведена відеоконференція  для лікарів.  З вдячністю згадуємо людину, яка допомогла нам у створенні кабінету телемедицини - професора  Національного Прикарпатського університету Павла Федорчука (нажаль, тепер покійного ). На сьогодні, в лікарні проводяться регулярні відеолекції для дистанційного навчання лікарів та студентів, телемедичні консультації пацієнтів в реальному часі та відтерміновані,  впроваджено онлайн консультування дітей з вадами серця .

Для демонстрації головним лікарям  відеозвязку з Київською академією післядипломної освіти,  було проведено підключення до  кафедри інформаційних технологій. Професор О.П.Мінцер побажав нашим головним лікарям успіхів у втіленні в практику ТЕЛЕМЕДИЦИНИ та представив їм коротку презентацію про можливості дистанційної освіти.

Кожному з головних лікарів було роздано диски з презентаціями по розвитку телемедицини  у Світі та Україні. Багато залежить від лідера в лікарні, тому я сподіваюсь, що там де є сучасний керівник - там буде впроваджена телемедицина, бо це вкрай потрібно пацієнтам і медичним працівникам. 

 

 Завідувач Регіонального МОМТК  Центру                        Оксана Манюх