Відбулась відеолекція щодо Атопічного дерматиту

26.01.2016 року в регіональному організаційно-методичному центрі з телемедичними консультаціями відбулася   телемедична відеоконференція на тему «Атопічний дерматит у дітей: неоднозначні відповіді  на складні питання щоденної педіатричної практики».

Доповідач: д.м.н. професор Беш Леся Василівна, кафедра педіатрії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, керівник Львівського міського дитячого алергологічного центру.

 

Доповідач наголосила, що у постановці діагнозу та  призначенні лікування  велике значення має ведення харчого щоденника для годуючої мами і дитини.  Професор Беш сказала: «Все, що кладеться в рот мами і дитини, все облікується в спеціальних графах, а в кінці дня – обовязково записується, які зміни відображені на шкірі дитини. Таким чином, через аназіз даних цього щоденника, лікар може визначити ймовірний алерген».

Окрім цього, було наголошено, що інколи атопічний дерматит маніфестує  як  імунологічна реакція організму на  прояв дефіциту у дитини вітаміну Д. Це дані останніх наукових досліджень.

 

          Участь в конференції прийняли 13 спеціалістів обласної дитячої клінічної лікарні та  медичного університету.

 

 

Завідувач  РМОМЦТК                                            Оксана Манюх