Відбулася чергова зустріч із представниками Словацької асоціації муковісцедозу

Нарада тривала у форматі онлайн, за участю представників Словацької асоціації муковісцидозу https://www.cfasociacia.sk/ на чолі з Катаріною Степанковою. У спілкуванні взяли участь працівники нашої лікарні : генеральний директор Тарас Мельник Taras Melnyk, заступниця генерального директора з економічної роботи Любов Мазур @Любов Мазур , завідуюча пульмонологічним відділенням Моніка Макян Моніка Макян, лікарка-пульмонолог Марія Кук Марічка Кук . На зв’язку з Києва були присутні члени благодійного фонду Розвитку інновацій медицини «Рімон» https://rimon.in.ua/ із їх президентом Наталією Пряніковою.
Сторони підсумували роботу за попередній проєктний рік та подали звіт через електронну систему Interreg+ для перевірки у Будапешті.
Важливою складовою наступного кроку у реалізації Проєкту є навчання лікарів та реабілітологів нашої лікарні у госпіталі в Кошице, Словаччині. Спільно із європейськими колегами, ми разом освоюватимемо найновіші методики реабілітації органів дихання та прогресивні методи ведення й лікування пацієнтів із муковісцидозом – щоб все це стало доступним у нашому регіоні!
 
У рамках програми транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 у лікарню вже найближчим часом буде закуплено сучасний та високовартісний апарат NANODUCT – неонатальний потовий аналізатор із планшетками для використання. Він допоможе у ранньому віці якісно, швидко, безболісно провести важливе обстеження у постановці діагнозу муковісцидозу і буде доступним пацієнтам нашої лікарні. Оголошено тендер і скоро буде визначено переможця.
Триває робота над перекладом та адаптацією для українських користувачів мобільного додатку CF HERO https://www.cfhero.org/ – на допомогу діткам із муковісцидозом та заохочення їх до дотримання режиму лікування й фізіотерапевтичних процедур у формі гри.
Продовжуються ремонтні роботи у приміщеннях, відведених для майбутнього Центру муковісцидозу.
Разом з європейськими колегами навчаємося та працюємо для прокращення якості життя пацієнтів із муковісцидозом!
 
Завідувач пульмонологічного відділення Моніка Макян