Відбувся круглий стіл з молодими спеціалістами лікарні по КАЗКОТЕРАПІЇ

17 грудня 2014 року в Центрі відповідального батьківства «Криниця» відбувся круглий стіл на тему «Казкотерапія – гармонійний розвиток дитини».

В ньому приймали участь заступник  головного лікаря з організаційно-методичної роботи Доценко Л. Є., заступник головного лікаря з медичної частини Матвіїв Л. Є. та молоді спеціалісти ОДКЛ.

Вихователь Центру раннього розвитку дитини «Дивоцвіт» Мілянич Т. І. та практичний психолог Центру відповідального батьківства «Криниця» Дзюбинська М. Я. ознайомили  присутніх з особливостями методу казкотерапії, та можливостями її використання.

Були розглянуті питання:

1. Вікові особливості психіки дітей.

2. Підбір казок відповідно до потреб дитини.

3. Створення терапевтичної казки.

4. Правила ознайомлення з казкою.

5. Застосування казкотерапії в лікувальному закладі.

В своїй практиці вихователі та практичні психологи нашої лікарні використовують казкотерапію в роботі з дітьми.  З допомогою даного методу здійснюється вплив на корекцію таких психічних процесів як мислення, увагу та пам'ять. Велике значення казки полягає в тому, що вона робить вирішальний вплив на формування емоційно-вольової сфери  та розвитку мовлення дитини.

Особливо важливим є застосування методу казкотерапії молодими спеціалістами у роботі з маленькими пацієнтами. Казка допомагає встановити мовленнєвий контакт з дітьми, налаштувати на позитивну атмосферу, заспокоїти, відволікти від болючих процедур.

Унікальність даного методу полягає в тому, що він дозволяє враховувати індивідуальні особливості кожної дитини.

 Казкотерапія є найбільш безпечним і цікавим методом, з допомогою якого можна зрозуміти і обговорити з дитиною її проблеми, покращити емоційний стан.

Хороша, добра казка навчить дитину правильній поведінці, прищепить важливі для успішного життя якості і впорається з дитячими страхами. В наших силах виростити малюка здоровим, добрим, розумним, сміливим і цілеспрямованим.

 Хочете,щоб дитина виросла доброю - читайте їй казки, хочете,щоб виросла  дуже доброю - читайте їй  багато казок.

 

Практичний психолог Регіонального МОМЦТК    Марія Дзюбинська