Відчитувати дітей просто не має сенсу, показав експеримент неврологів

Відомо, що підлітки вкрай рідко слухають критику батьків. І вчені університетів Піттсбурга, Каліфорнії і Гарварда зрозуміли, чому. Вони встановили: мозок підлітка просто блокується, коли чує критику з боку матері, пише News.com.au.
 
Вчені провели експеримент, в якому взяли участь 32 підлітка (22 дівчини і 10 молодих людей, чий середній вік становив 14 років). Підлітків помістили в сканер мозку і поставили їм аудіозаписи голосів їхніх матерів, які виражали невдоволення. У підсумку в мозку добровольців підвищувалася активність в "афективних нейронних мережах", але активність знижувалася в мережах, що відповідають за когнітивний контроль та соціальні когнітивні навички.

Тобто виявлялася підвищена активність в зонах, пов'язаних з негативними емоціями. При цьому знижувалася активність в областях емоційного контролю і слабшала здатність подивитися на речі очима іншого. Не виключено, що це захисний механізм, який не дає розвиватися конфлікту. Дане відкриття, за словами фахівців, має допомогти батькам. Тим слід змінити підхід у вихованні дітей.
Джерело: meddaily.ru