ВИКОНУЄМО ГЛОБАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ВООЗ

13 червня 2013 року  завершено проведення  оцінки  (переоцінки) закладів охорони здоров'я Івано-Франківської області у відповідності до Міжнародного статусу «Лікарня,доброзичлива до дитини» та «Клініка, дружня до молоді», згідно плану МОЗ України на І півріччя 2013р.

22 травня 2013р  експертами проведена оцінка кабінету медико-соціальної допомоги дітям та молоді Коломийської дитячої лікарні у відповідності до вимог статусу  «Клініка, дружня до молоді». Розміщений в окремому приміщенні, має окремий вхід з вулиці  та  прикрашений яскравою рекламою клініки. Кабінет забезпечений необхідним обладнанням та  меблями, є комп’ютерна техніка. Наявний кабінет для проведення інтерактивних бесід  та відеолекторіїв з підлітками. Для обстеження та лікування використовується матеріально-технічна база  дитячої поліклініки. Кабінет    має «Політику (план дій) щодо надання медико – соціальних послуг «дружніх до молоді», де відображено всі 10 стандартів,  і які виконуються на 86%. Адміністрація та спеціалісти Коломийської дитячої лікарні приклали багато зусиль, щоб створити нові умови для удосконалення профілактичної роботи з дітьми підліткового віку, що є однією з глобальних вимог ВООЗ.

Протягом 12-13 червня 2013р  було проведено комплексну переоцінку  Городенківської  ЦРЛ та Косівської ЦРЛ на відповідність до Міжнародного звання  ООН  ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини». Адміністрація та колективи лікарень продемонстрували сталий розвиток програми підтримки грудного вигодовування дітей, показники роботи засвідчили дотримання всіх 12 принципів програми та їх позитивну динаміку протягом трьох років поспіль. Кожна дитина з народження має ПРАВО на повноцінне харчування, це право дитини забезпечується у цих медичних закладах.

Документи, підготовлені комісією, направлені на координаційну раду МОЗ України для розгляду та  висновків  щодо присвоєння та підтвердження статусів вище вказаних закладів.

 

Завідувач Регіонального методично-організаційного

моніторингового центру ОДКЛ                                                                    Оксана Манюх