ВРОДЖЕНА АНОМАЛІЯ? ШАНС НА ПОВНОЦІННЕ ЖИТТЯ!

Основним методом здовження кінцівки, корекції її викривлення або заміщення кісткового дефекту є створення дистракційного регенерату.
Про це простіше: якщо кістку зафіксувати в апараті зовнішньої фіксації (АЗФ), пересікти (остеотомія) та почати розтягувати по 1 мм в день, в проміжку утворюється дистракційний кістковий регенерат, який дозріває і стає повноцінною кісткою.
Технічні складнощі, ускладнення - це ще не всі перепони на тривалому шляху відновлення функціональної здатності кінцівки.
Останнім з прикладів такої кропіткої праці було лікування пацієнта віком 6 років зі складною аномалією правої гомілки та стопи (відсутність малогомілкової кістки, трьохпальцева стопа, вальгусне викривлення великогомілкової кістки, вкорочення 8 см, контрактура гомілкоступневого суглоба).
Від Інституту травматології і ортопедії (м. Київ), де попередньо оперований ще тоді чотирьохрічний пацієнт, прийняли естафету лікування наші лікарі: завідувач кафедри травматології і ортопедії ІФНМУ, професор, д.мед.н. Vadym Sulyma Сулима Вадим Станіславович та завідувач травматологічного відділення Юрій Балюк, які досконало володіють цим методом.
В результаті ніжку успішно здовжили на 6 сантиметрів. А тепер тривалий відновний період.
 
Заступник медичного директора Наталія Митник