Всесвітній день нирки

За даними ВООЗ, число людей із захворюваннями нирок сьогодні складає близько 10% населення планети.
Нирки – дивовижний парний орган, що відіграє провідну роль у підтриманні чистоти й здоров’я нашого організму шляхом «вимивання» небажаних продуктів обміну й токсичних речовин. Виведення токсинів з організму - основна їх функція, проте не єдина. Нирки також беруть участь в регуляції артеріального тиску, об’єму рідини та електролітів в організмі, фосфорно-кальцієвому обміні та продукції еритроцитів.
Коли слід запідозрити хвороби нирок?
Якщо у дитини є блідість, ознаки інтоксикації, в’ялість, підвищена подразливість, підвищення температури без катаральних проявів або після перенесеного респіраторного захворювання. Якщо Ви помітили набряки, рідке або занадто часте сечовипускання, то це може вказувати на порушення роботи нирок. У дітей раннього віку захворювання нирок нерідко проявляються розладами роботи шлунково-кишкового тракту (нудота, блювота та пронос).
У всіх випадках порушення здоров’я слід звернутися до педіатра/сімейного лікаря. При підозрі/виявленні патології нирок лікар направить на обстеження до нефролога.
В обласній дитячій лікарні лікарі-нефрологи зможуть дообстежити та надати якісну медичну допомогу як амбулаторно в поліклініці, так і за потреби стаціонарно.
Нефрологічне відділення:
•це найкращі лікарі-нефрологи;
•це медичні сестри, з якими навіть на ін’єкції в маніпуляційну дітлахи ідуть з посмішкою;
•це згуртована команда, під опікою якої Ви та Ваш малюк будете почувати себе захищеними;
•це комфортні умови перебування в палатах;
•це чудова ігрова кімната, де ваша дитина зможе поспілкуватись з ровесниками, корисно провести час або відпочити;
•це комфортна їдальня, де їжа смакує по-особливому.
Бережіть себе та діток, піклуйтеся про здоров'я нирок!